perjantai 23. huhtikuuta 2021

Herkulliset churrot

 



Viime viikonloppuna tehtiin Mian kanssa churroja ihan ensimmäistä kertaa.
Näistä tuli niin hyviä, että tämä ei kyllä jäänyt ainoaksi kerraksi.
Churrot valmistuvat melko nopeasti ja melko vaivattomasti myös.
Ajattelinkin, että laitetaan tämä churro-ohje nyt tänne blogiinkin talteen.
Nämä muuten ovat oiva vaihtoehto myös vappumunkeille!


2dl vettä
100g leivontamargariinia
1/4 tl suolaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 tl raastettua sitruunankuorta

Valmistus:
Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. 
Kiehauta seos ja nosta liedeltä. 
Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista voimakkaasti, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. 
Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seos hieman jäähtyneen, lämpimän taikinan joukkoon. 
Lisää myös halutessasi sitruunankuoriraaste. 
Sekoita hyvin ja laita taikina pursotinpussiin.


Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräksisessä kattilassa 170-180 asteeseen. (Öljy on sopivan kuumaa kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa.) 
Pursota taikinasta pienehkön tyllan läpi, peukolon paksuisia, noin 10 cm pituisia tankoja varovasti öljyyn. 
Katkaise taikinatangot esimerkiksi saksien avulla. 
Paista kerrallaan noin 3-5 munkkitankoa, noin 1 1/2 minuuttia/puoli, kauniin ruskeiksi.
Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat tangot öljyyn paistumaan. 


Kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. 
Churroja voi myös dippailla sulaan suklaaseen.
Ai että mitä herkkua, nam!

Herkullista viikonloppua teille kaikille <3




20 kommenttia:

  1. Näyttää herkullisilta ♥ En oo koskaan tehnyt, ehkä pitäisi :) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on vähän kepoisempaa herkkua kuin munkit ja jos haluaa tehdä näitä vielä kevyemmin, voi nämä paistaa myös uunissa.
      Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Maikku <3

      Poista
  2. Enpä kyllä muista olenko koskaan edes maistanut, haluaisin kyllä! 😊

    Ihanaa viikonloppua Outi! ❤

    https://naissanelioissa.wordpress.com/2021/04/22/mista-sita-kirjoittaisi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin Mian kanssa tajuttiin, että kerrankin on leivonnainen, jota kumpikaan ei ole koskaan tehnyt. Itse olen näitä syönyt Espanjassa joskus esiteininä viimeksi.
      Ihanaa alkavaa viikkoa sulle Iitu <3

      Poista
  3. Taidankin tehdä churroja vappuna tippaleipien sijaan😋 Näyttää herkulta👌 Kivaa viikonvaihdetta☀️🌼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli kyllä niin hyviä! Kivaa alkavaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  4. Hienot churrot! Mä olen varmaan syönyt churroja viimeksi silloin kun asuin Venezuelassa. Kivaa viikonloppua Outi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omistakin churromuistoista oli myös julmetun monta vuotta aikaa kulunut.
      Oli hyviä herkkuja!
      Kaunista sunnuntai-iltaa sinulle Jael <3

      Poista
  5. Me käydään aina Espanjassa käydessä syömässä churroja torilla. Viime kerrasta on jo yli vuosi aikaa. Ehkä churroja voisi kokeilla tehdä kotona. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulle onkin kertynyt varmasti useampi makumuisto churroista! Toivottavasti pian taas pääsette aitoja churroja maistamaan.
      Ihanaa iltaa sinulle Minna <3

      Poista
  6. Churrot on niin taivaallisen herkkulisia. Ulkomailla on tullut syötyä, mutta enpä ole tullut ajatelleeksi, että niitä voi tehdä itsekin. Täydellisiä vapuksi. Taidanpa testata tänä vuonna :) Kivaa alkavaa viikkoa Outi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata, jotenkin koin helpommaksi tehdä nämä kuin munkit.
      Kivaa alkavaa viikkoa sullekin Jansku <3

      Poista
  7. Onpa herkullisen näköisiä. :p Rentoa sunnuntaita Outi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullisen näköisiä ja vielä paremman makuisia!
      Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Jonna <3

      Poista
  8. Nam ja rohkenisinko näitä tehdä itsekin. Voisinko onnistua. Ihanaa sunnuntaita Outi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin onnistuisit. Hauskaa tästä teki se, että muodoista tuli miettimistä samalla tavalla kuin uuden vuoden tinoista :)
      Ihanaa sunnuntaita sullekin Tiia <3

      Poista
  9. Churroista tulee mieleen aina Espanja ja aurinko! Voit, että nämä ovat maistuneet reissuissa ja juurikin dipattuna suklaaseen. Muistan yhden lomareissun kun onnistuin vielä siinä churro herkuttelussa sotkemaan kesämekko ja joudun koko loppupäivän kävelemään Barcelonassa suklaatippoja etumuksessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin minunkin syömiseltä. Aina kun ajattelen, että nyt pitää syödä varovasti, niin varmasti onnistun jotain soossia rinnuksilleni tiputtamaan :)
      Kivaa iltaa Marjo <3

      Poista
  10. Usein tulee tehtyä (tai siis vain paistettua) niitä Pirkan pakastechurroja, mutta pitääpä leipoa nyt itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli yllättävän helppoja tehdä ja kun sä oot jo valmiiksi pro niin sujuu varmaan ihan tuosta vaan.
      Kivaa vappuviikkoa sinulle Heli <3

      Poista