torstai 6. maaliskuuta 2014

Köyhät ritarit


Näitä herkkuja paistaessa mietin tuota nimeä...
Köyhän ymmärrän, mutta entäs se ritari?
Ehkäpä ennen vanhaan, ei niin menestyneet ritarit, söivät näitä kuivista leivistä tehtyjä herkkuja, koska heillä ei ollut varaa tuoreisiin leivonnaisiin. 
No jos nämä ovat ritareille kelvanneet, sitten ne kelpaavat myös meille.

Poikkeuksena normaaleihin köyhiin ritareihin, käytin vehnäleivän sijasta ruissämpylöitä.
Tuli kyllä niin herkkuja, että lauantaina lupasin tehdä perheelle näitä lisää.

Tarvitset:
* leipää tai sämpylöitä ( noista sämpylöistä tuli 10 köyhää ritaria)
* 2 dl maitoa
* 1 kananmuna
* 2 tl vaniliinisokeria
* paistamiseen käytin oivariinia
Hajota hyvin kananmunan rakenne, lisää maito ja sokeri. 
Kastele leivänpalat molemmilta puolilta.
Paista n.2min/puoli, valmiiksi lämmitetyllä pannulla.
Lisää valmiiden köyhien ritareiden päälle lemppari hilloasi (meillä se oli mansikkaa) ja kermavaahtoa.
Helppoa herkkua <3




6 kommenttia:

  1. Mä oon aina tehny pullasta:) en ees oo ajatellu tuota leivästä tekoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas kotonakin käytettiin aina vaaleaa leipää. Oli muuten hyviä :)

      Poista
  2. Pullastakin olen kokeillut, mutta pari päivää vanha ranskaleipä on parempaa. Täytyy kokeilla sämpylääkin, kun niitä jää välillä leipäkoriin pyörimään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään tein ranskanleivästä ja oli kyllä taas niin hyviä :D

      Poista
  3. ranskanleivällä määkin näitä ritareita aina väsään. reilusti msnsikkahilloa ja kermavaahtoa päälle ni awot... :-P täytyy varmaa testaa joskus tämäkin jutska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katos kun oli tota ruista tuossa leivässä mukana, niin tuohan oli melkein terveysruokaa :D

      Poista