torstai 28. helmikuuta 2013

Herkkuja sankarille

Tänään kuopuksemme täytti 10 vuotta ja sitä juhlittiin nyt hyvin pienimuotoisesti, vain oman perheen kesken. Kahvin ja limun kanssa nautittiin jäätelöä ja omatekoisia muffinseja.

Hyvää syntymäpäivää rakkaalle lapsellemme <3


keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Viiri- ja verho-ompelua

Tänään olen ommellut viirinauhan, joka tulee jatkossa olemaan poikani huoneessa, väreinä vaaleansin.- valkoinen ja koko valkoinen. 
Sain myös vaaleanpuna-valkoista ruutukangasta siskoltani, josta ompelin laskosverhon keittiön pikku-ikkunaan. 
Tässä oli viimeisen saikkupäivän tekeleet, huomenna paluu työelämään, joten tekemiset varmaan jää nyt vähemmälle. Toivottavasti saan jotain pientä tehtyä vaikka viikonloppuna viimeistään.








tiistai 26. helmikuuta 2013

Rentoutumista

Tänään olen ottanut vaan rennosti ja oikeasti levännyt. Pitäisi olla työkunnossa torstaina tämän häntäluun kanssa :(. Nämä lehdet oli pakko ottaa äidiltäni, jo pelkästään värien takia. Ihanan keväiset kannet. Huomenna viimeinen sairaslomapäivä ja se menee suunnitellessa poikamme synttäreitä.




sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Viikonlopun viihdettä

Elämäni ensimmäinen tilkkutyö


Tätä varten tein 76 kpl 10cm x 10cm palasta, eli silppusin surutta muutamat farkut. Tulipahan tätäkin hommaa kokeiltua. Hidasta oli kun en pysty tämän häntäluun murtuman kanssa istuskelemaan kauan paikoillaan.

Aamulla vielä tein muutaman pienemmän korin virkkaamalla. Eiköhän tässä nyt ollut tarpeeksi yhdelle viikonlopulle. 


lauantai 23. helmikuuta 2013

Omenapiirakkaa

Tänään on siskon ja lasten kanssa herkuteltu omenapiirakalla. Tein siihen nyt myös kuoren, joten onko tämä nyt sellainen American applepie? Oli mikä oli, niin hyvältä maistui kahvin kanssa.

Tänään aloittelin tilkkutyön tekoa, katsotaan saisinko sitä huomisen aikaan valmiiksi ja kuvatuksi myös tänne.

Hyvää lauantai-iltaa!




perjantai 22. helmikuuta 2013

Virkattu varjostin

Tänään kyläiltiin siskoni luona, siskoni, jonka pää on täynnä sisustusideoita. Eilen illalla rakas siskoni oli saanut idean virkatusta lampunvarjostimesta. Tänään sitten yritin sitä hänelle toteuttaa ja tässäpä on valmis tuotos <3





Nyt jatkuu kisastudio (Voice of Finland) Mian kanssa <3 

Väsymyksen tuote

Eilen olin niin innoissani uusista ontelokude-ostoksistani, että tein ison korin lisäksi vielä ison laukun. Väreinä tummanharmaa ja valkoinen, koristeena palmikko. Minä tyttö se vaan virkkasin ja ompelin ja kuin ollakkaan, kello olikin kaksi yöllä...huh. Lopputuloksesta tykkään kyllä <3 nyt siitä vaan saa maksaa järjettömänä väsymyksenä :D







torstai 21. helmikuuta 2013

Virkattu kori

Pitkästä aikaa tein virkkaamalla ison korin. Käytin Esteri ontelokudetta ja virkkasin 10 koukulla.





Lamppu

Eilen tein poikani huoneeseen lampun vanhasta rottinkisesta kukkatelineestä. Maalasin seinätelineen akryylimaalilla ja tein siihen tummanharmaan tähden. Lamppu oli tähän malliin helppo saada kiinni, koska pohjassa oli vain muutama tukirima. Poika oli ihan innoissaan tähtilampusta ja täytyy kyllä itsekkin myöntää että sen antama valo huoneeseen oli ihana...kattoon ilmestyi raitakuvio.

Ensimmäinen kuva antaa osviittaa siitä minkä värinen rottinki oli ennen maalausta. Sitten jo nähdäänkin lopputulos. Onneksi tuolta kaappien syvyyksistä löytyi tuollainen kattolamppu-osa, muuten olisi tämäkin projekti jäänyt vain ajattelutasolle <3


keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Tyynyjä

Pehmoisia, hempeitä ja sopii hyvin keittiöön <3


Pehmoinen

Eilen sain ystävältä kangaspaloja. Tuo ystävä nyt sattuu tuntemaan minut niin hyvin että tietää niille tulevan käyttöä. Hetken aikaa pyörittelin kankaita ja lopulta päädyin niistä tekemään tyynyn.

En ole koskaa tehnyt mitään kuviotyynyä, aina ommellut vain peruskoristetyynyjä. Tästä tyynystä innostuin nyt sen verran, että tänään aion tehdä toisenlaisen tyynyn samoista kankaista.

Tämä tyyny pääsi keittiön puusohvaa somistamaan.


tiistai 19. helmikuuta 2013

Kauniita asioita

Ikää kun tulee, alkaa antamaan arvoa erilaisille asioille kun nuorempana. Tulee onnelliseksi ihan pienistäkin asioista.

Tänään iloa ovat aiheuttaneet oma perhe, jolla tuntuu huumori lentävän ja parhaan kaverin vierailu.  Samoin myös uusi sommitelma keittiön pöydällä. Laatikon maalasin kuluneen valkoiseksi askartelumaalilla. Keräsin laatikkoon kaikkea minusta kaunista tavaraa.

Hyvää tiistaita kaikille!


maanantai 18. helmikuuta 2013

LÖYTÖJÄ

Olen jo useamman kuukauden etsinyt meille kohtuu hinnalla uutta leipälaatikko, ainoana kriteerinä oli että pohjaväri olisi vaalea ja teksti musta. Nyt sellainen löytyi Anttilasta ja maksoi naurettavan vähän.   Samalla reissulla löysin myös itselleni tennarit eurolla...aivan oikein luit EUROLLA. Onnellinen olen näistä löydöistä.

Nyt parantelen itseäni tämän viikon kotosalla, hääpäivän kunniaksi viime viikolla, putosin portaissa ja lääkärissä käynnin jälkeen voin nyt epäilyni osoittaa oikeaksi, eli häntäluuni on murtunut.
Nyt siis lepoa <3


sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Eilisen herkkuja


Tein ekaa kerta suklaakeksejäkin, oli kuulemma niin hyviä. Huomasin että itse en niitä ehtinyt yhtään maistaa, mutta jos lautanen oli kahvien ja mehujen jälkeen tyhjä, uskon että ne oli maittavia :D
Mudcaken päälle laitoin hieman tomusokeria koristeeksi. 

Ihanalta kummisedältäni ja hänen vaimoltaan sain Kalevala korvikset lahjaksi.
Sunnuntai on sujunut lepäillessä ja kohta päästään lasten kanssa saunaan. Hyvää loppu sunnuntaita kaikille <3


perjantai 15. helmikuuta 2013

Kakkuja

kakkuja siellä ja kakkuja täällä ja kakkuja joka puolella. Taas on ajankohtaista tämä kakkujen leipominen. Tammikuussa meidän esikoinen täytti 15 vuotta. Toiveena olikin kahta erilaista juustokakkua. Tässä kuussa kuopus täyttää 10 vuotta ja suklaakakku-vaniljacremillä olisi sankarin toiveena. Koristeeksi pitää saada pokemonin Pikachu. Tällä hetkelläkin on juustokakku hyytymässä jääkaapissa huomista varten, meinasin vielä aamusta leipoa mudcaken. Herkuttelua tiedossa täksi viikonlopuksi ja lasten hiihtoloman kunniaksi.

torstai 14. helmikuuta 2013

Da Daa...

Tässä se nyt on, eka oma leipoma ruisleipä

Maku oli mahtava...NAM


Ruokaa ja leivontaa...

Eipä tässä ole kamalasti ehtinyt tällä viikolla tehdä mitään muuta kun töitä.
Eilen suoriuduin tekemään lasagnea pitkästä aikaa, oli aikasta hyvää.

Tänään ensimmäistä kertaa elämässäni yritän leipoa ruisleipää. Laitan kuvaa tännekkin jos se nyt sattuisi onnistumaan, ei oo paljon luottoo tähän touhuun.

Viikonloppuna kummisetäni perheineen tulee meille kahvittelemaan ja huomenna meinasin tehdä valmiiksi juustokakun ja jotain muuta hyvää.


sunnuntai 10. helmikuuta 2013

KEITTIÖSSÄ

Keittiö on kodin sydän, se pitää ainakin meillä paikkansa. Viihdymme molemmat mieheni kanssa keittiössä, hän tosin jo ammattinsa puolesta. Keittiössä on minulle tärkeitä löytöjä, vanha vaaka, kerroskori ja itse tuunattu tarjotin. Äidiltäni sain lapsuudessani käytetyt omppukupit, jotka koristavat keittiötä koko ajan, ne on niin herkun näköisiä, ettei niitä raaski laittaa kaappiin piiloon.
Yrttejä aina välillä innostun ostamaan ja sitä varten tietenkin sain syyn hankkia tuollaisen kolmen ruukun telineen, siinä telineessä säilyy myös öljypullot.


lauantai 9. helmikuuta 2013

Pitsikipot

Tässä nyt eilisen sokeritärkkäyksen tuotokset. I like it a lot <3
Oon miettinyt että pitäisi kerätä monta näitä pyöreän mallisia pitsiliinoja ja tehdä niistä pellavakankaan kanssa laskosverho.
Kädet on olleet tänään niin kipeet, että on pitänyt jättää tuo virkkaaminen ihan kokonaan.
Leivoin sitten kaveria odotellessa omenakakun ja se olikin vallan hyvän makuista kahvin kanssa.
Ihanaa oli myös nähdä kaveria ja juoruilla joutavia <3


perjantai 8. helmikuuta 2013

Sokeritärkkäys

Saman verran vettä ja sokeria, näiden kahden liinan tärkkäykseen meni 1dl sokeria ja 1dl vettä.
 Lisäsin veteen sokerin ja keitin niin kauan että neste on kirkasta.
 Laitoin liinat kulhojen päälle ja kostuttelin silikoonisudilla liinat märiksi.
Siirtelyyn käytin pihtejä, koska sokeriliuos on polttavan kuumaa.
Nämä liinat saa nyt huoneen lämmössä kuivua ja kovettua, huomenna voin jo ne irroitella lasikippojen päältä :D

Nyt katselemaan Voice of Finlandia...


torstai 7. helmikuuta 2013

Ai niin...

sain mä sentään virkattua sen maton valmiiksi, sitä sokeritärkkijutskaa en oo vieläkään ehtinyt toteuttamaan :D

Kukkaroita, kukkaroita ja vielä kerran kukkaroita :D

Tässä niitä nyt on kukkaroita...tällainen mä siis oon, yks juttu kun onnistuu mun mielestä, sit innostun sitä tekemään sadoittain




Ensimmäinen tilauksesta tehty työ, virkattu laukku :D

tiistai 5. helmikuuta 2013

Huomenta vaan

Olen nyt aloittanut maton virkkaamisen, itseasiassa virkkasin jo kerran maton, purkasin sen ja nyt virkkaan sitä uudestaan...saa nähdä tuleeko siitä koskaan käyttökelpoista. Varmaan pitäisi taas välillä tehdä jotain muutakin. Tänään voisin illalla sokeritärkätä muutamasta pitsiliinasta kulhoja...voisin samalla tännekkin laittaa vinkkiä miten se tehdään...Nyt nenä kohti työpaikkaa ja pulkkamäkeä. Hyvää tiistaita kaikille <3

Tässä vielä kuva siskontytölle tekemästäni vaaleanharmaasta korista, neiti itse valitsi vaaleanpunaisen nauhan koria kaunistamaan. Tähän olen tehnyt koukkua varten lenkin korin taka-osaan.


sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Hullaantunut virkkaukseen

Taas syntyi uusi kori. Tällä kertaa koristeena kukkanen ja hempeän vaaleanpunainen nauha...ikävä kesää??? Lähden nyt laittamaa ruokaa perheelle ja vierailemaan siskoni luona. Siskoni osti minulle ihanaa Vallilan tapettia, joka pitäisi saada koristamaan makuunhuoneen seinää. Se projekti tehdään sitten ensi viikolla...


Meidän äiti on maailman ihanin. Vaikka itsekkin olen äiti, on se oma äiti todella tärkeä siltikkin. Meidän äityli aina auttaa ja tukee, oli tilanne mikä hyvänsä. Eilen laitoin äitille kuvia virkatuista koreista ja äiti oli ihan innoissaan niistä. Siksipä tein eilen vielä yhden korin ja se on äitille. Makea kuin mansikka, sellainen on meidän äiti <3



lauantai 2. helmikuuta 2013

Tehtyjä juttuja

Tässä muutama tekele. Pitsikori on saatu muotoonsa sokeritärkillä. Koreja olen alkanut virkkaamaan tällä viikolla (aikaisemmin en ole edes osannut virkata).

Meidän kotia



Tässä pari kuvaa kodistamme. Olen tyytyväinen alakerran sisustukseen, seuraavaksi vuorossa makuuhuoneen sisustustuksen uusiminen :)

Uusi blogi

Hei! Olen perheenäiti Espoon Latokaskesta. Olen kiinnostunut sisustamisesta, askartelusta, tuunailusta, ruoasta ja leipomisesta. Pidän käsitöiden tekemisestä, uutena valtauksena virkkaus. Tässä pieni esittely itsestäni, kiitos että jaksoit lukea tämän. Liity ihmeessä seuraamaan minun blogiani, täällä tulee olemaan kaikenlaista hömpötystä.