tiistai 12. kesäkuuta 2018

Kuka saa käyttää shortseja?



(Kuvassa Tess Holliday, yksi maailman suosituimmista plus size malleista. Mielestäni hän on hurjan kaunis!)

Kenellä on lupa käyttää shortseja?
Tämä kysymys pongahti mieleeni, kun kuuntelin kahta teinityttöä bussissa.
" No se nyt ei ainakaan voi laittaa mitään shortseja, se on niin läski."
"Joo ois niin noloo."

Enpä usko, että kyseessä on oikeasti edes isokokoinen tyttö, vaan joku normaalipainoinen.
Miksi me naiset (varsinkin) aloitamme niin aikaisin toistemme arvostelun?
Mikä tekee toisesta paremman kuin toisesta?


Ei voi olla niin, että vain painolla on väliä!
Minulle tärkeintä on aina ollut se, miten joku minua kohtelee.
En myöskään halua tehdä ihmisestä päätelmiä toisten sanomien perusteella.
Haluan itse päättää tykkäänkö toisesta vai en.
Sillä ei ole mitään väliä minulle, mistä toinen on kotoisin, minkä värinen hän on, saati sitten että minkä kokoinen hän on!
Kuka sitten päättää, että mitä voit pukea päällesi minkäkin painoisena?
Se olet sinä itse!
Pue päällesi sellaisia vaatteita, joissa tunnet olosi hyväksi.
Hyvä olo näkyy ulospäin ja se saa vaatteen kantajankin näyttämään hyvältä.

Jakku H&M, Toppi ja shortsit Lindex, kengät H&M, mutta ostettu kirpparilta

Teinityttöjen kauhuksi puin päälleni shortsit, ihan vaan siksi, koska voin!
Liitostelin omalla pihalla shortseissa ja koroissa!
Kastelin kukat ja ihan vaan nautiskelin olostani ja pakotin teinin nappaamaan minusta pari kuvaa.
Olipas piristävää :)

Hyviä shortsikelejä lisää kiitos!


79 kommenttia:

  1. Samaa mieltä olen ❤ Upeita kuvia sinusta ihanainen ❤

    VastaaPoista
  2. Tosi tyylikäs kokonaisuus ja noi kengät on ihan mielettömän upeat:) Kaikki voi pukeutua ihan niin kuin itse lystää!

    VastaaPoista
  3. Way to go Outi!! Just noin, puetaan päälle sellaista missä koemme olomme upeiksi ja rennoiksi.

    Ihanaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  4. Olen täysin samaa mieltä siitä, että kellään ei voi olla oikeutta määritellä sitä, miten kukin pukeutuu. Näytät kauniilta shortseissasi. Hyvää tiistai päivän jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisäinen hyvä olo paistaa myös ulospäin. Ihanaa päivää sinulle ❤️

      Poista
  5. Olen aina ihmetellyt sitä, miten joku voi määrittää mitä joku toinen voi/saa pukea. Tietysti jossain hautajaisissa ja tietyissä virallisissa tilaisuuksissa on pukukoodit, joita pitää noudattaa. Mutta muuten en ymmärrä, kun joku muotitoimittaja arvostelee, että jollain oli väärän väriset kengät, liian paksut sukkahousut, väärän lainen huivi tai koru.

    Itse olen mies, mutta todennut sukkahousut paljon mukavammaksi alusvaatteeksi kuin miesten kalsarit. Olen myös kotioloissa useinkin käyttänyt sukkahousuja shortsien alla, varsinkin silloin, kun aamut ja illat on liian kylmiä pelkissä shortseissa. Silloin käytän aamulla ja illalla sukkahousuja lisälämmikkeenä. Mielenkiinnosta olenkin sitten aina välillä kokeillut tuota yhdistelmää myös julkisilla paikoilla. Jos shortsien alla on liki ihonväriset sukkahousut, niin käytännössä kukaan ei huomaa niitä, vaikka nuo olisi paksutkin tai kiiltävä pintaiset. Vaikka puen mustat sukkahousut shortsien alle, niin ehkä joka kymmenes vastaantulija huomaa ne, mutta silti reaktiot on hyvin vähäisiä. Ehkä tässä osin kyse on siitä, että miesten pukeutuminen kiinnostaa ihmisiä yleensäkin paljon vähemmän kuin naisten pukeutuminen. Voi olla tietysti että ihmiset ajattelee, ettei kannata tuijotella hulluja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen legginssi naisia ja vain juhliin laitan sukkahousut. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että naisten pukeutumiseen kiinnitetään enemmän huomiota kuin miesten.
      Mukavaa päivää sinulle ❤️

      Poista
  6. Huomasin jokin aika sitten, että nuo typerät, vanhat ajattelutavat on iskostettu aika syvälle päähän. Mulla on puutarhahommissa lappuhaalarishortsit. Ne on tosi kätevät: ei peppu vilku, vaikka olisi päällään kukkapenkissä. Kesken pihatöiden piti käväistä lähikaupassa ja vaihdoin automaattisesti shortsini pitkiin housuihin. Miksi? Lappuhaalarini ovat oikein nätit ja sopivat minulle vaikka olen 46v enkä mallin mitoissa! On sitä hassu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavalla kerralla meet niissä lappuhaalareissa. Alas pitää päöstä menemään niin, että pylky ei vilku 😀

      Poista
  7. Hyvä Outi! Sinulla on asenne kohdillaan! Sitä paitsi näytät kyllä todella hyvältä shortsiasussa. Noi ihanat rusettikengät viimeistelevät kauniin kesälookkisi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen tuunannut kenkiin nuo satiininauhat. Kiitos ihanasta kommentistasi ja kivaa tiistaita sinulle Teija ❤️

      Poista
  8. Olet niin upea nainen!
    Kun vaan kaikki olisivat yhtä päättäväisiä ja rohkeita. Liikaa tuijotetaan ulkokuorta ja mietitään mitä muut ajattelevat "jos teen näin". Eihän sillä oikeasti ole mitään väliä mitä muut ajattelevat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen oppinut olemaan välittämättä mitä ulkonäöstäni sanotaan. Kuitenkin tuntuu kivakta, kun joku sanoi, että nöytän hyvältä 😀 Maailmassa on niin paljon tärkeämpiäkin asioita.

      Poista
  9. Oletpa upea!
    Minulle vaatteissa alkaa mukavuus mennä muun edelle. Itsehän siellä vaatteiden sisällä olen ja jos ei muille kelpaa, voi katsella muualle.
    Shortsikelejä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marketta, olen niin samaa mieltä kanssasi. Kamalaa olisi, jos joku muu saisi päättää mitä päälleen laittaa.
      Aamun sateiden jälkeen näyttää ilma taas aivan ihanalta <3

      Poista
  10. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tuhannesti. Aina jännittää laittaa asukuvia tänne blogiin kun niitä arvostelijoitakin riittää :)

      Poista
  11. Kuka vaan saa käyttää mitä haluaa,sehän on fakta,ei sitä voi estää.
    Mutta omasta mielestäni näyttää kauhealta lihavalla shortsit ym.jalassa ja siis itsekin olen lihava/ylipainoinen eli kommenttini kohdistettu vain yleisesti lihaviin/ylipainoisiin.
    Ja luulenpa ihan oikeasti,että jokainen ylipainoinen toivoo,että olisi normipainoinen,vaikka kovaan ääneen usein kuuleekin tuon,että on tyytyväinen itseensä/kroppaansa jne,en usko.
    Eli vähän erilainen kommentti itseltäni,mutta se oli mielipiteeni.
    Vaikka siis shortsithan olisi ihan kevyet kesäkuumalla jalassa,se on fakta.
    Ja totta,maailmassa on niin paljon tärkeämpiäkin asioita,mutta silti ei näytä hyvältä shortsit,pienet topit,uimapuku,bikinit ym.pienet vaatteet päällä.
    Hyvää kesää=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävää, että näet asian noin, selvästi koet oman painosi ongelmana. Minä olen toista mieltä kanssasi tässä paino asiassa, mutta en siitä nyt käy selittelemään tässä, kysehän oli vaatteista kuitenkin vain. Olisipa kurjaa, jos ei voisi edes uimapukua käyttää ylipainon takia. Uiminen on nimittäin ihan hurjan tehokas liikuntamuoto. Jokaisella on mielipiteensä, mutta välillä on hyvä miettiä, että onko sitä pakko kirjoittaa toiselle, varsinkin ilman omaa nimeä. Mielipiteitä voi hyvin tuoda ihan omalla nimelläkin esille, se vasta onkin rohkea teko.
      Hyvää kesää sinullekin!

      Poista
  12. Huh ja arvaas mistä toi opitaan ensimmäiseksi, että se ja se ei ainakaan voi tollaista pukea.. kotoa valitettavasti. :( On kyllä niin pöyristyttävää ajattelua, mutta samalla kertoo myös sen miten näillä puhujilla oli varmasti noin yleisestikin jopa oma kehonkuvansa täysin vääristynyt. :(

    Jokainen pukee mitä lystää, ei pukeutusmiselle ole sääntöjä muuta kuin pukukoodi juhliin, jos se on ennalta määrätty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta. Meillä on saanut kotikotona pukeutua niin kuin on hyvältä tuntunut, ei tosin mitenkään paljastavasti pukeuduttu. Nuoret ovat niin kauniita ja vielä niin tietämättömiä monista asioista.

      Poista
  13. Kuka vain jos oma olo on rento. Itselläni ei ole ihan kauheasti ylipainoa, silti on, kuitenkaan en halua pukeutua vähänlaisesti. En ole itse ikinä halunnut :D Tänä kesänä olen oppinut olemaan pelkällä topilla omalla pihalla :) Nämäkin jutut ovat ihan oman pään sisällä ja osa varmasti opittuja tapoja ja niitä en kehtaa juttuja.
    Milestäni moni plusmallit on mielettömän kauniita ja plus kokoisen vaatteet upeita. Tämä riippuu varmaan itseluottamuksesta millä asunsa kantaa, kuten sinä, kaunis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerron salaisuuden...en minäkään lähtisi tässä asussa kaupungille, jalat tuntuisi liian paljailta :) Minä rakastan maximekkoja ja niitä käytän kesäisin paljon.
      Kiitos ihanasta kommentistasi ja aurinkoista tiistai-iltaa sinulle <3

      Poista
  14. Ihan naulan kantaan tuo "Pue päällesi sellaisia vaatteita, joissa tunnet olosi hyväksi". Se on just niin. Valitettavasti vaan sortsit ei enää mulla kuulu tuohon kategoriaan :(. Ihan vaan sillä, että alkaa sääret olla sinisten pintaverisuonten kirjavoittamat ja ei vaan enää näytä omaan silmääni kivalta, joten sortsit on nyt siirretty sivuun ja puntit tai mekon helmat hieman pidentyneet.

    Sulle sensijaan näyttää nuo ihanan kevyet ja kesäiset sortsit sopivan todella hyvin. Korkkarit ja jakku tekee niistä sellaset hienostuneet lady-liket <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Annukka! Kyllä minäkin viihdyn paremmin niissä lahkeissa ja mekoissa. Nyt oli vaan pakko shortseilla, ihan kiusallaan. Asu on kyllä aika kiva, vaikka itse sanonkin. Arvaa vaan olinko nolo äiti kun teinipojan pyysin kuvia ottamaan :) Ihanaa tiistaita sinulle <3

      Poista
  15. Outi, sä oot upea nainen! Ja sisältäkin täyttä kultaa!
    Jotenkin sä hehkut elämäniloa ja varmuutta koko olemuksellasi. Oot hyvänä esimerkkinä niin nuorille, kuin vanhemmillekin. Ihminen on kokonaisuus, ja upea juuri sellaisena kuin on. Ja kun pukeutuu sellaisiin vaatteisiin, joista ite tykkää ja joissa viihtyy, se lisää ihmisen kauneutta entisestään.
    Kun katselee naisia etelänmailla, he ovat naisellisia, upeita ja ryhdikkäitä koosta riippumatta. Meidän Pohjolan naisten tulis ottaa heistä mallia, eikä häpeillen pukeuta "säkkeihin".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten totta, että täällä pohjoisessa on ihan eri meininki kuin muualla isossa maailmassa. Kyllä varmasti kaikkia "erilaisia" ihmisiä aina arvostellaan, mutta se miltä itsestä tuntuu on tärkeintä, muista viis! Minun miehelle isot pisteet itsetuntoni korjaamisesta. Ihanaa on kun joku näkee sinut täydellisenä juuri sellaisena kuin olet <3
      Nyt kuule haluaisin sinua halirutistaa <3

      Poista
  16. Pidän shortseja jos olisi vain lämmintä keliä ulkona. Ja nuo sun shortsit on tyylikkäät ja sopii hyvin sulle. Mä lähden nyt istuttamaan tuonne kasvihuoneeseen kirsikkatomaatit ja paprikan. Lämpimiä kelejä odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla jäi ne tomaatit laittamatta tänä vuonna, mutta perunat on kasvamassa ämpärissä ja kesäkukat puskee ruukuista kohta yli, että jotain sentään :)

      Poista
  17. Juurikin niin! Parhautta on olla oma aito itsensä, juuri niinkuin itse haluaa eikä mennä sopulina muiden mukana.
    Hieno postaus ja ihanat kuvat Outi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvista kiitos kuuluu pojalleni. Hänellä on kyky ottaa parilla napauksella loistavia kuvia, vaikka malli nyt olikin hieman haastava...eli äiti :D
      Ihanaa tiistaita Nina <3

      Poista
  18. Tess Holliday on kaunis, seuraan häntä instassa.
    Itse en shorteista tykkää mutta capreja käytän, koska en ole mekkoihmisiäkään.
    Painoa on kyllä kertynyt ihan riittämiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin seuraan häntä instassa. Välillä olisi niin ihana kysyä häneltä, että jos et tarvitse tuota mekkoa niin voitko lähettää sen tänne Suomeen :D
      Olin nuorempana sellainen poikatyttö, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana minusta on kehkeytynyt ihan mekkonainen :)

      Poista
  19. Ihana Outi! Juuri näin. Jokaisen pitää käyttää niitä vaatteita missä on mukava olla! Ihana kirjoitus. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu ihanuus <3 Näin muuten kaupassa yhtenä päivänä ihan täydellisen vihreän hatun ja sinä tulit siitä heti mieleen!

      Poista
    2. Niin, kun minä rakastan hattuja ja vihreää väriä. :)

      Poista
  20. Hyvä Outi! Juuri oikea asenne! Jokainen voi pukeutua juuri niihin vaatteisiin, joissa viihtyy ja joista välittyy oma persoonallisuus.

    VastaaPoista
  21. Juuri tuota Outi olen itseni kohdalla ajatellut....voinko olla shortseissa ihmisten ilmoilla !! Nyt olen rohkeasti laittanut leggigset ja tunikan vaikka kauppareissulle.
    Mulla on paksut reidet ja rumat polvet.
    Päätin, ettei kaikki oo missimitoissa ja silti niitä näkee uimassa, kaduilla, miksen minäkin ???
    Kiitos Outi sä kannustit mua ja mä kannustan sua !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Tuija ❤️ Mitä sitä turhaan peittelee itseään pitää nauttia siitä millainen on. Kauneus lähtee kuitenkin aina sisältä päin.

      Poista
  22. Siinä toinen Tess💕Ihana kirjoitus. Aurinkoa viikkoosi Outi💕🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh mikä kehu, kiitos ja kumarrus ❤️ Aurinkoista viikkoa sinullekin Kristiina!

      Poista
  23. Nyt kuule liihottelemaan tuossa tyrmäävän kauniissa ja juuri oikeanlaista asennetta olevassa kokonaisuudessa ja asussa vaikka lähikauppaan ja Isoon Omenaankin - niin onnistunut kokonaisuus, mikä tyylilyyli oletkaan! Mä sain niin paljon inspistä tuosta setistä, että kokeilenpa itsekin yhdistää lady like yläosaa hieman rohkeampaan kuviolliseen alaosaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jee, mä toimin innostajana ! Eipä tässä voi muuta kun olla onnellinen teudän ihanista ja kannustavista kommenteista. Kiitos tuhannesti ❤️❤️

      Poista
  24. Siis voi vitsi kuinka hyvän näköinen nainen!
    Ihanaa viikkoa Outi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos niin paljon Marina. Ihan tässä menee hämilleen ❤️

      Poista
  25. Ihana look ja minusta jokainen saa pukeutua niin kuin haluaa <3

    VastaaPoista
  26. Upea Outi ♥ ja kaunis asukuva - nuo kengät sopivat myös sinulle hienosti ♥

    Jokaisella on oikeus käyttää juuri sellaisia vaatteita missä itse viihtyy ja kokee olonsa mukavaksi. Vaatteiden valmistajat tekevät vaatteita juuri siksi erikokoisina, jotta meille jokaiselle löytyy päälle pantavaa. Rohkeasti vain shortsit kesällä jalkaan ja ulos!

    Hieno kirjoitus ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, että meitä on monenlaisia ja olisihan se aika tylsää jos kaikki olisi saman kokoisia, näköisiä tai saman luontoisia
      Aurinkoa päiviisi ihana Marjo ❤️

      Poista
  27. Hyvän näköiset shortsit, eikä mitään syytä jättää niitä komeroon piiloon. Minäkin reilusti yli 100 kiloinen käytän shortseja, sillä ei sen parempaa asua polkupyörällä kulkiessa näin kesällä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen nyt yrittänyt lisätä värejä vaatevarastoon ja noissa shortseissa värejä piisaa. Hyvä me ❤️ shortsit vaan jalkaan ja menoksi!

      Poista
  28. Näin kuvan jo instassa ja ihailin noita shortseja! Ihanat!
    Niin kuin sinäkin - upea nainen, joka uskaltaa olla oma itsensä <3
    Ja hienosti sanottu, että kannattaa pukeutua asuihin, joissa on hyvä olla. Vartalonmallista tai kiloista riippumatta. Sillä kahta samanlaista vartaloa ei ole ja voi kun jokainen oppisi kantamaan itsensä ilolla ja ylpeydellä.
    Sinä osaat sen taidon - ja syystä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanista sanoistasi Lady ❤️ Jokainen kantaa oman kroppansa ja toivottavasti tosiaan ilolla

      Poista
  29. Painolla ei ole merkitystä, sopivan kokoisilla vaatteilla vain. Eli ihan sama oletko langan laiha vai tonnikeiju, shortsit ja minimekot, topit ka ihan kaikki käy oikeassa koossa. Epävarmuus saa kaikki koot näyttämään siltä, ettei henkilö ole sinut asussaan. Sen sijaan ylpeä itsestään voi rohkeasti nauttia elämästä vaikka kuinka toisten mielestä ei sovi muottiin. Aina joku on vastaan "liian laihoja, liian lihavia, liian nuoria, liian vanhoja, väärää sukupuolta, väärää väriä, väärää materiaalia, väärää mallia....". Pyh sanon minä arvostelijoille. Peukutan ketkä uskaltavat olla oma itsensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran laitoinkin tänne blogiin kuvan, jossa päälläni oli pitkä mekko. Anonyymi tuli siihen kommentoimaan, että ei noin lihava voi pitää tollaista mekkoa. Vastasin siihen että hyvin voi pitää kun ostaa oikean koon mekon 😀 ihanaa keskiviikkoa sinulle Viltsu ❤️

      Poista
  30. Olet upea nainen! Ja hienoa että olet just sellainen kuin olet. Olen itse aika erikoinen pukeutumisessa ja piupaut välitän mitä muut ajattelee ja se on aika hienoa se :) Ja kiitos tästä postauksesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon Silkku! Minusta on ihanaa huomata ihmisestä, kun hän on löytänyt oman tyylinsä. Mitä sitä muista, kunhan itsellä on hyvä olla.

      Poista
  31. Upea nainen olet Outi ja ihana kun olet noin rohkea, näytät esimerkkiä niin monelle meistä. eihän meitä olet sarjavalmisteena tehty, joten päälle juuri sitä missä itse viihtyy.
    Aurinkoista keskiviikkoa sinulle <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti Sari! Aiemmin omasin hurjan hyvän itsetunnon, mutta sitten se poljettiin alas...Onneksi minulla on maailman ihanin mies, joka pitää minua hyvänä, juuri sellaisena kun olen. Se on kohottanut itsetuntoani taas korkeammalle. Siksi uskaltauduin tämänkin kirjoittamaan ja kuvia itsestäni laittamaan.
      Aurinkoa päivääsi Sari <3

      Poista
  32. Näytät jumalaisen kauniilta. Upealta naiselta, joka uskaltaa rohkeasti olla oma itsensä. Se on hienoa ja samalla olet hyvä esimerkki muille. Haleja ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jansku Bansku, oot ihana <3 Kiitos taas kannustavasta kommentista. Ehkä sitä pitäisi uskaltaa tehdä useammin näitä asupostauksiakin.
      Haleja <3

      Poista
  33. Vau, olet upea! Olet niin itsevarma ja säteilevä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tuhannesti ja ihanaa torstaita sinulle Helmi ❤️

      Poista
  34. Sä näytät mielettömän hyvältä! Kun kantaa itsensä ylpeydellä, se riittää ja silloin kaikki näyttää hyvältä. Aurinkoa Outiseni!

    VastaaPoista
  35. Hyvältä näytät! Minä vasta opettelen kantamaan vaatteeni ja itseni ryhdikkäästi. Ei ole ihan helppoa, kun on yli 20 vuotta ollut kumarassa ja yrittänyt olla lyhyempi kuin onkaan.
    Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tajusin juuri vähän aikaa sitten että, on tuosta pianonsoiton opiskelusta ollut muutakin hyötyä kuin soittotaito Minä olen aina ollut hyvä ryhtinen, rinta ulos ja vatsa sisään 😂

      Poista
  36. Sä olet Outi ihana<3 Jokainen saa mielestäni pukeutua juuri niin kuin itse haluaa ja missä vaatteessa viihtyy. Naiset ovat helpommmin arvostelemassa toisiaan, valitettavasti. Sääli että nuoret tytöt jo arvostelevat, eivätkä tajua että jokainen on kaunis juuri sellaisenaan <3

    Olet upea Outi<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Pauliina ihanuus <3 Vaatteissaan pitää viihtyä, silloin se rentous näkyy ulospäin myös.
      Itekkin olet upeus <3

      Poista
  37. No laitan sitten minihameen jos en saa käyttää shortseja:D

    Hyvää juhannusta sinulle kaunotar.
    /Jossu

    VastaaPoista