keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Pasteijat



Muutama viikko sitten juhlittiin ystäväni pojan täysi-ikäisyyttä Karkkilassa.
Sovittiin, että osa meistä vieraista tekee apuna vähän tarjottavaa juhliin.
Minä lupasin tehdä pasteijoita.

Tein pasteijat kaupan lehtitaikinalevyistä.
Täytteenä oli:
* tomaattia
* mozzarellaa
* villirucolaa
* emmental raastetta
* pippuri, suola, paprika

Tein täytteistä massan sauvasekoittimella.
Tomaateista kannattaa poistaa siemenet, muuten massasta tulee liian vetinen.
Pasteija voideltiin kananmunalla ja paistettiin esilämmitetyssä uunissa 200*c n. 15min.





46 pasteijaa tuli tehtyä ja kaikki taisi myös mennä juhlissa.
Pasteijat ovat oivaa bilenaposteltavaa ja nopeita valmistaa.

Mukavaa keskiviikkoa kaikille <3


28 kommenttia:

  1. Ihan täällä ruudun takana tulee nälkä, kun katselee ihania pasteijoitasi :)

    VastaaPoista
  2. Nam. Olisin voinut syödä kulhollisen tota täytettä :D.

    Ihanaa, kun on tollasia ystäviä, jotka voi pyytää apuun, kun tarvitaan tarjottavia. Se on aina mun painajainen, kun pitää miettiä ja valmistaa tarjoiluja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan oltu ystäviä jo 31 vuotta, joten toiselta voi pyytä vaikka mitä apua :)

      Poista
  3. Rakastan pasteijoita ylikaiken, lemppareita on monenmoiset ja kyllä niiden popsiminen heti näkyy housuissa, hih.

    Aurinkoa päivään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pasteijat on kyllä ihania ♡
      Mukavaa tiistaita Tiia!

      Poista
  4. Oi näyttääpä herkullisilta!!! Ja ihana tuo sun banneri!

    VastaaPoista
  5. Sinä olet oikea kodin hengetär ja ihana äiti ja vaimo. Aina jotain hyvää tarjolla, kaunista uutta kättesi työnä ja muutenkin, se tärkein, että olet ihana ihmisenä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viltsu, mä ihan häkellyn näistä sun kommenteista. Kiitos ihana <3

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Ja kuule maistuivat myös. Tuo villirucola maistui vähän samalta kun basilica kun se oli sekoitettu muiden täytteiden mukaan.

      Poista
  7. Nyt on niin hyvä täyte, että on resepti kopsattava! Pasteijat on kyllä syntisen hyviä ja niitä on jo lapsuudesta asti leivottu eri juhliin. Herkkua viikkoa & näkemisiin pian messuilla!

    VastaaPoista
  8. Oih, kuinka voi vaan kuvitella noiden herkullisen maun! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä tosi hyviä ja ihanaa kun oli kahta eri juustoa.

      Poista
  9. Oi, nam! Aivan vesi herahti kielelle... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti alkaa kuvitella, miten muutama tällainen ja kuppi teetä maistuisi niin hyvältä :)

      Poista
  10. Oi aivan ihanan näköisiä pasteijoita <3

    VastaaPoista
  11. Näyttääpä herkulliselta! :) Löysin tänne blogiisi lukijaksi, täältähän löytyi kaikkea kivaa. Esimerkiksi edellisen postauksen kirpparilöytötuunaus on ihan loistava! Kivaa päivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana ja kiva kun löysit tänne. Tervetuloa ♡

      Poista
  12. Ihanan näköisiä, pasteijat ovat kyllä helppoa bileruokaa. :) Kivaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä oli vielä parasta se, että pasteijat olivat osa lahjaa sankarille :)

      Poista
  13. Ostin sitä lehtikaalia kun piti ostaa lehtipersiljaa, puolen pakettia pyörii vieläkin vihanneslaatikossa. Tästähän saan inspiraation kätkeä se pasteijan sisään niin ei mene haaskuuseen :) Mies tuumaili, että kun muistin vaan sen lehti sanan niin onneksi meillä ei mennyt ruuan joukkoon sanomalehti :D

    VastaaPoista
  14. Kasvin nimen alku ja väri meni kuitenkin jo oikein :)

    VastaaPoista