lauantai 21. maaliskuuta 2015

Taatelikakku


Muistan lapsuuden jouluista taatelikakun.
Äitini osaa tietenkin leipoa sen parhaimman makuisen kakun, mutta
pakkohan se oli minunkin yrittää tätä.

Lidl:stä sain kuivakakkuvuoan alle viidellä eurolla, sellaistakaan minulla ei ollut aiemmin. 
Nyt ei ollut mitään syytä enää olla leipomatta kakkua.
Taatelikakun ohjeen löysin netistä (Täältä):


1½-2 l kakkuvuoka
dlvettä
1pkttaateleita (n. 300 g)
200gvoita
2munaa
2-3dlsokeria
½dlkermaa tai maitoa
n.4½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlruokasoodaa
1tlleivinjauhetta
1-2tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.
Itse käytin ihan Lidl:n puolikarkeita vehnäjauhoja ja vuoan voitelin ja sokeroin (en siis käyttänyt korppujauhoja).
Kakku oli valmis 50 minuutissa meidän uunissa.




Tässä se kakku nyt on.
Vitsit, että oli hyvää ja aika kauniskin se on.
Kakku oli tuoreena liian makea, mutta kun se sai yön yli olla jääkaapissa, maku oli aivan ihana.
Tästä riitti kahvileipää ja lapsille napsittavaa kolmeksi päiväksi.
Tämä ohje todella toimii.

Oikein ihanaa lauantai-iltaa.
Meillä iltaa vietetään kerrankin kahdestaan.
Lapset ovat kavereillaan yökylässä.
Suunnitelmissa saunomista, elokuvaa ja halailua :D


16 kommenttia:

  1. Voi nam! Rakastan taateleita, joten enköhän yritä viritellä tätä reseptiä gluteenittomaksi!
    Ihanaista iltaa sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että tulee onnistumaan myös gluteiinittomana.
      Kiitos ja hauskaa iltaa myös sinne ♡

      Poista
  2. Taatelikakku on niin hyvää - tosin tällä hetkellä kaikki herkut näyttävät ihan liian hyviltä - kun ekopaastoni aikana en saa suuhuni noita ihanuuksia laittaa, syön täällä silmilläni;) Hyvin on päästy eroon sokerikoukusta, juu-u;)
    Kivaa lauantai-iltaa oman kullan kainalossa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman kullan kainalo on kyllä ehdottomasti maailman paras paikka ♡

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Anna ♡ Mukavaa viikonloppua myös sinne.

      Poista
  4. Kyllä kertakaikisen kaunis kakku tuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkonäkö vastasi myös makua, joten melkolailla täydellinen kakku :)

      Poista
  5. Lapsivapaata ja taatelikakkua, olen kade :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kivaa olla välillä ihan kaksin <3

      Poista
    2. Sitten sitä on kuitenkin aina kovasti tyytyväinen kun koko perhe on saman katon alla vaikka iloitsee lapsivapaasta :D

      Poista
    3. Juuri niinhän se kuuluu olla. Omien lasten kanssa on ihanaa olla ja paljon ollaankin, ei juuri omaa aikaa ole. On kuitenkin kiva huomata, että näinkin monen vuoden jälkeen ihan kaksinkin on järjettömän hauskaa :D

      Poista
  6. Ah Taatelikakku ja Vileksenhovi blogissa oli Tiikerikakku, minä kuolaan... ;)

    VastaaPoista
  7. Näyttääpä herkulliselta!! <3 Mun äiti teki aina jouluksi taatelikakun, mutta pienenä en siitä välittänyt. Ehkä sitä jo olisi makuaisti toisenlainen. ;)
    Mukavaa alkanutta viikkoa!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kuule hyvää. Mä en myöskään ennen pitänyt taatelin mausta, mutta nyt aikuisena ne toimii oikein hyvin jopa karkin korvikkeena.

      Poista